Wednesday, May 29, 2013

Nephritis diet


1. The protein intake should be according to condition. If the patient has renal insufficiency, nitrogen qualitative hematic disease, the protein intake should be limited, such as urea nitrogen exceeds 60 mg %, supply to each kilogram weight 0.5 grams daily protein intake, and USES the high biological value protein milk, eggs, to alleviate the burden of renal excretion of nitrogen qualitative; If you have severe renal insufficiency, nitrogen qualitative hematic disease, further reducing protein intake, for reducing the essential amino acid, corn starch, instead of staple food such as lotus root starch, wheat starch should be lesser; Without the above situation or condition better, they can gradually increase the protein intake, can supply 1 gram of protein per kilogram of body weight per day.
2. The carbohydrate and fat intake, generally without restrictions. To ensure the enough quantity of heat supply.
3. The patients with edema and hypertension symptoms, should be in accordance with the condition with less salt, sodium salt or less food. Less salt is refers to the daily salt intake is less than 3 g; No salt is refers to the daily diet without salt, also don't eat food containing salt; Less sodium food refers to daily dietary sodium content is highest do not exceed 1000 mg, in addition to salt, high sodium foods (such as alkali) should also be controlled.
4. For patients with high potassium with oliguria and want to avoid high potassium content of foods, such as fruit and all kinds of fruit juice, etc.
5. Ensure that are rich in vitamin A, vitamin B group, vitamin C food supply, especially fresh vegetables and fruit should eat as much as possible.